За 150 хиляди евро - Костин е убил Никита и майка му

Парите са от апартамент, който 34-годишната рускиня получила след развода със съпруга й

Руският гражданин Герман Костин (51 г.) е убил съдружничката си Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита заради над 150 000 евро. Парите били на жената и част от тях са от продажба на имот в Кипър. По тази версия работят следователите, разследващи убийството, съобщи "Флагман".

Парите са от апартамент, който 34-годишната рускиня получила след развода със съпруга й - известния педиатър и бивш здравен министър на Пермска област д-р Вадим Плотников. Според следствието, Герман Костин е подвел Анна, че ще инвестира парите й в доходоносен бизнес, и тя му ги е дала. Той обаче не успял да ги завърти успешно, или просто ги е присвоил. А когато жената си поискала парите, Костин я е ликвидирал. Убил е и малкия Никита, за да прикрие всички възможни следи към себе си.

Допуска се и версията, че освен парите в случая да са намесени също любовни и чисто битови причини. Двамата имали обща фирма за недвижими имоти в Северен Кипър, но не се знае доколко успешен е бил бизнесът им.

Автомобилът на руснака Герман Костин е бил уловен от камери на пътната агенция в района на Приморско и Пасарел между 8 и 10 февруари, когато се смята, че са убити 5-годишният Никита и майка му. Най-сериозното доказателство засега е ДНК-то на Костин по синята кърпа, с която било увито детето. За сравнение полицаите ползвали самобръсначка на Костин, по която също имало биоматериал от него.

Трупът на Никита бе открит на 20 март край ВЕЦ “Пасарел” в куфар. 20-тина дни по-рано части от тялото на майка му - 34-годишната рускиня Анна Леонтиева, бяха намерени в гориста местност край Приморско, в района на резиденция “Перла”.