Добро утро, София!

Животът

12-05-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Артисти, облечени в сензори и 3D виртуална среда в НДК

Вторник е добрият ден

Това пеят дует Ритон в едноименната си песен. Утрото е слънчево, започваме с песен, май ще е прекрасен ден. Надяваме се, че сте заредени със сили и готови за работа. Преди да тръгнете към офиса обаче проверете дали той не попада сред районите, в които няма да има ток. Може пък съдбата да Ви се усмихне и да пропуснете сутрешните задръствания, а задачите да вършите от вкъщи.

Не знаем за Вас, но от „Софийска вода” определено са се настроили за усилен труд. По тази причина редица района ще стоят на сухо във вторник. Надяваме се, че няма да се налага споделяте съдбата на живущите в Студентски град и да търсите градска баня или отзивчиви приятели.

Ако през прозореца Ви пече слънце и планувате да облечете летни дрехи, внимавайте, защото времето никак няма да е цял ден слънчево, а за горещини не може да стане и дума.
Дано не сме Ви развалили настроението. Все пак това са белите кахъри на ежедневието. Надяваме се, че денят ви ще бъде ползотворен, тъй като вечерта предлага повод за празник. 12-ти май е Световен ден на медицинските сестри. Пожелаваме им да са здрави и честити и да се грижат всеотдайно за нас, ако изпаднем в нужда.

Да не забравяме и имениците – Герана, Герасим, Герда, Герман, Геро, Искра, Искрен. Ако не сте сред тях или нямате познат, в чиято чест да пийнете по едно, спокойно, за коктейл не е нужно да си търсите повод.

Културните събития във вторник са леко кът, но все пак ги има. Напомняме Ви, че днес е премиерата на спектакъла с MOTION CAPTURE в реално време - "Квартет - опасни връзки след края на света". Един наистина интересен и обещаващ проект на Явор Гърдев.

А чували ли сте за Елина Кешишева? Ако не, това е един от най-успешните български фотографи в чужбина. Освен работата й за знакови модни списания и марки, в нейното портфолио има впечатляваща поредица от портрети на известни артисти, музиканти и режисьори като Ейми Уайнхаус, Ник Кейв, Вим Вендерс, Филип Старк, Даян Крюгер, Анди Макдауъл, Настася Кински, Фарел Уилямс и много други. От днес до 8-ми юни ще можете да се насладите на нейна изложба в Gallery Synthesis. Представените фотографии са портрети на музиканти и актьори от личните й проекти.

С вода или без, с ток или без, вторник е добрият ден. Екипът на SofiaUtre Ви пожелава спорна работа и повече усмивки!