Чудотворна икона идва в столицата

Всеки вярващ ще може да се докосне до Св. Богородица- "Надежда на обезнадеждените" от 15 до 25 май

На 15 май в София идва чудотворна икона на Св. Богородица - "Надежда на обезнадеждените" от манастира Панагия Миртия в Гърция. Светинята ще остане на територията на Софийска митрополия до 25 май и православните християни ще имат възможността да отправят молитвите си към Пресвета Богородица и да се поклонят пред чудотворния ѝ образ, съобщиха от Светия синод. 

Инициативата е във връзка с честванията на 1150 годишнината от Покръстването на българския народ и 1145 години от основаването на Българската православна църква. 

„Историята на чудотворната икона е едно доказателство за истинността на православната ни вяра“, разказва игуменът на манастира Панагия Миртия йеромонах Йосиф. 

В днешно време има много случаи, когато Св. Богородица дава радост и благодат на млади бездетни семейства. Св. Богородица изцелява и много хора от различни болести, сред които дори от рак. „Голяма част от тях не са виждали нито чудотворната икона, нито са чували за манастира. Божията Майка им се явява по чудесен начин и ги упътва към манастира си, за да й се поклонят и благодарят за изцеленията си“, разказва още йеромонах Йосиф.