Посланикът на Франция с отличие за наша гимназия

Мисия Бургас

12-05-2015, 16:34

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дървена ваканция във Френската

Ксавие Лапер дьо Кабан остана възхитен от новия спортен корпус на Френската и Математическата

Посланикът на Франция у нас Негово превъзходителство  Ксавие Лапер дьо Кабан бе гост на официална церемония в ГРЕ "Г. С. Раковски".

Елитната бургаска гимназия бе удостоена с "Label France Education" - най-престижният сертификат  за качество на преподаването на френски език от Министерство на външните работи и Министерство на образованието на Франция, след предложение на Френския културен институт в София.

"Предимствата от получаването на това отличие са, че учениците имат възможност да се явяват на изпити за получаване да документ за двуезично обучение, който е официално признат от Министерството на образованието и науката и от френските университети", заяви посланикът по време на официалната церемония по удостояването с приза.

Заедно с кмета Димитър Николов, дипломатът разгледа новия спортен корпус на Френската и Математическата гимназия.  Негово превъзходителство не скри,че е очарован от модерната спортна база. Кметът  Николов му представи и проекта за изграждане на кампус на мястото на старото сиропиталище и топла връзка към двете гимназии, което ще позволи разкриването на нови паралелки и разширяване на приема.