12-часова суша в кв. „Христо Ботев“

Вижте къде още кранчетата ще пресъхват в сряда

„Тече, всичко тече...“ се пееше в една песен, но уви от „Софийска вода“ ще запеят нова, защото планират да оставят четири квартала на сухо. 

В сряда без вода ще останат и централните софийски улици „Димитър Петков” и „Царибродска“, както и булевардите „Александър Стамболийски“ и „Тодор Александров“. Там водният режим ще е от 10.00 до 18.00 часа.

За близо 12 часа – от 09.00 до 21.00 часа, целият столичн квартал „Христо Ботев“ ще остане без вода, така че запасете се от рано! Или по-скоро вземете сутрешния си душ – късно вечерта.

Среднощно безводие пък ще има в ж.к. „Горубляне“. Точно в полунощ ще пресъхнат кранчетата по улиците „Самоковско шосе“, „Абагар“; ул. „Цветна градина“ №1,1А, 3, 5,8; жк. „Експериментален“, както и по ул. „Инж. Георги Белов“, но в отсечката от №21 до ул. „Самоковско шосе“. Там водоподаването щъ бъде възстановено още в 6 сутринта, така че спокойно – утрешните Ви ритуали ще протекат безпроблемно.

Малко по-трудно ще е за жителите на кв. „Бояна“, особено ако не сте от ранобудните. Да знаете, че ако станете към 10.00 часа, то няма да има вода по улица „Брезите“ от ул. „Ралевица“ до ул. „Севастократор Калоян“. Е, вариант е да се върнете да доспите до 14.00 часа, когато водата ще бъде възстановена.

Пет улици в квартал „Славовци“ също ще са на сухо в сряда. От 9.30 до 14.30 кранчетата ще пресъхнат по следните улици: „Славовци“, „Черковна“, „Равнец“, „Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Липите“.