Лудогорец взима полузащитник от Жил Висенте

Разградчани ще платят трансферна сума за правата му

Лудогорец е на път да финализира първи летен трансфер. Шампионите са пред договор с португалския полузащитник Рубен Рибейро, за когото се писа още преди седмица. 27-годишният футболист, който е собственост на Жил Висенте, вече се е разбрал за личните си условия, като трябва да подпише съвсем скоро. Най-вероятно това ще се случи в близките дни.
Разградчани ще трябва да платят трансферна сума за правата му, тъй като договорът с Жил Висенте изтича през лятото на 2016 година. В последния кръг от португалското първенство Рибейро не попадна в групата на тима за гостуването в Порто. Причината за отсъствието му обаче не е контузия, а течащи преговори между настоящия му клуб и Лудогорец. Поне така твърдят медиите в Португалия.

До момента, през 2015 година, халфът е изиграл 16 мача за Жил Висенте, в които е отбелязал две попадения. В началото на сезона Рубен бе част от Пасош Ферейра, като за този тим има 3 срещи за първенство. В кариерата си халфът е преминал още през Лейшоеш, Пеняфиел, Рио Аве и Бейра Мар. Именно в последния клуб той прави и най-силния си сезон, записвайки 24 срещи в елита и 6 попадения.

Другият, желан от Лудогорец - крилото на гръцкия Керкира Матийо Гомес, също е много близо до преминаване в Лудогорец. 30-годишният футболист не иска да пропуска последния шанс в кариерата си да играе в европейските турнири и е готов да подпише с разградчани. Тепърва обаче предстои да бъдат водени преговори между клубовете, тъй като французинът има договор за още един сезон, а вече стана ясно, че Керкира ще иска да прибере добра сума от продажбата му.