НАП Добрич с брошура за земеделците

Предоставя се информация за „Данъци и осигурителни вноски на земеделските стопани”

Офисът на НАП в Добрич започна да разпространява  брошура „Данъци и осигурителни вноски на земеделските стопани”. Брошурата е разработена от експерти в Централното управление на агенцията и има за цел да запознае и улесни земеделците при декларирането на данъците и осигуровките .

Брошурата  съдържа подробна информация за облагането на доходите на физическите и юридическите лица, регистрирани като земеделски стопани. От НАП информират земеделците и за задължителните осигурителни вноски, които трябва да внасят, а така също и за осигуровките, които могат да правят по свой избор.

Брошурата е достъпна в офиса за клиенти  на НАП в Добрич. За да достигне тя до повече земеделци, в разпространението се включиха и Областна дирекция  „Земеделие“ Добрич, Областния съюз на земеделските кооперации, Национална служба по зърното и фуражите Добрич и др. партньорски организации на приходната агенция. Добруджанските земеделски стопани могат да получат  информация по темата и на националния телефон на НАП 0700 18 700 на цената на един градски разговор.