14 май: Висока летва за шампионите

Хороскоп

13-05-2015, 17:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

11 -17 май: Блокадата на Марс и Сатурн

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Слънце в Телец, Луна в Овен. Астрологична картина на деня

От неясните настроения на предходните дни, днес и помен няма да остане. В утринните часове, Луната преминава във властта на яркия и огнен Овен, от където ще подхранва егото ни и ще провокира значително нарастване на личните амбиции и желанието за инициатива. Как и доколко те ще се окажат полезни и резултатни зависи най-вече от индивидуалните нагласи, житейската философия и вродените инстинкти за борба за място под слънцето.
 
Като цяло, в четвъртък и петък противопоставянето на Марс и Сатурн обещава сериозни препятствия и блокирани възможности да действаме така, както на нас ни се иска, а нежеланието да се съобразим с забраните и правилата обещава сигурен конфликт със закона, началниците и по-възрастните роднини. В общия случай, това е период, в който е по-разумно да се се занимаваме с важни дела, да избягваме споровете, а към активни действия и лични инициативи да пристъпваме само при крайна необходимост
 
С това условие следва задължително да се съобразят по-меките, нерешителни и интровертни личности. Дайте си почивка и временно се оттеглете от голямата игра на живота, който сега е вдигал по-високо летвата и ще изисква поемането на рискове и жертвоготовност, за да ни възнагради с постижения. Ако не сте готови да заложите материалното си благополучие, авторитета и настоящите си перспективи, по-добре се заемете с установяването на ред в текущите си дела. Днес хармоничната намеса на Луната ще балансира обмена между Марс и Сатурн, по начин който ще ни помогне без усилия да се настроим на работна вълна и да свършим работа, която в друго време би била непосилна, делата ще се движат бързо, а срещите ще преминават с лекота.Възползвайте се от подвижността и комуникативността на Марс в Близнаци. 
 
Активните и напористи личности могат да се възползват от шанса да поиграят със Съдбата тъй като днес тя ще бъде благосклонна, предоставяйки бонуси и предимства на смелите и самоуверените. Те обаче ще трябва да бъдат готови за трудни избори за да отстранят онова, което възпрепятства постигането на целите им. Успехът им зависи от степента в която са развили у себе си търпение, самоконтрол и способност да нагаждат към обективната реалност, средствата и методите за постигане на целите си.
 
В бизнеса и държавната администрация не са изключени оставки и внезапни кадрови промени, отмяна на планирани мероприятия, налагането на забрани и поставянето на ограничителни условия. В работата с огън, машини, инструменти, технически и транспортни средства могат да възникнат сериозни аварии, поради неизправност и прояви на безотговорност. В деловите и личните взаимоотношения, могат да възникнат спорни ситуации, породени от неразбиране, необичайна нервност, агресия и жестокост или нежелание за отстъпки и компромиси. Въпреки че заявката и отстояването на личните позиции сега са не само необходими, но и полезни, постарайте се да държите емоциите си под контрол. Във вечерните часове, конфликтния обмен между Луната и Венера, ще възпрепятства проявите на взаимност и разбиране, което може да провокира конфликти и недоразумения в интимните взаимоотношения и това определено не е най-подходящата вечер за романтични срещи. Дамите следва да проявят внимание и разбиране и да не подкопават и без това пострадалата самоувереност на силния пол, с излишни претенции и критика.

Здраве, хранене и красота
Денят е изключително подходящ за активен спорт, натоварващи тренировки и работа изискваща тежък физически труд, но и максимално травмоопасен, с повишена опасност от амарии, катострофи и инциденти, особено при шофиране, работа с огън и лесно запалими вещества, остри режещи предмети и тежести. Бъдете максимално внимателни и спазвайте всички ограничения и предписания за сигурност, както и предписанията и препоръките на треньори и специалисти. Въпреки това приливът на енергия изисква да и намерим достойно приложение, ако не желаем да се окажем замесени  в ситуации на конфликт, агресия и дори откровена жестокост. Възможно е обостряне на симптомите на хронични и инфекциозни заболявания, лечение на които ще изисква незабавна намеса. Категорично избягвайте посещение при стоматолог и агресивна намеса в работата на органи разположени по главата!