Времето в Деня на климата

Животът

14-05-2015, 17:50

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пейзажи от Земята и Луната (галерия)

Битката между слънцето и облаците ще продължи и в петък

На 15-ти май честваме Световния ден на климата. Е, той може и да се мени лека-полека, но времето в София, поне за тази седмица, си остава същото. Танцът на слънцето и облаците, в който ролята на водещия постоянно се сменя, ще продължи и в петък. Слънчево за закуска, предимно облачно за обяд и отново слънчево за вечеря предвиждат да бъде положението от sinoptik.bg.

Температурата пък обещава да не сменя лятното си настроение и да достигне до наистина приятните 28 градуса. На нас вече ни мирише на море, а на Вас? На всичкото отгоре ще подухва лек ветрец, който на мнозина може би ще напомни за крайбрежните градове и летните дни.

Е, май прекалено отпускарски го раздаваме. Да се върнем към реалността и петъчния последен работен ден, който ще започне в 06:04 ч. Начало на вечерта пък можем да дадем точно 20:41 ч., когато дългият 14 ч. и 36 мин. ден най-после ще привърши. И нека нежна е нощта,както е казал Фицджералд.За това ще спомогне и намаляващата луна в Овен, която осигурява горещ и емоционален климат.