Християндемократка напада Радан Кънев в ефир

Новините

14-05-2015, 14:15

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Синът на хасковския кмет кадрувал листите на РБ еднолично

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е човекът, предложил сина на хасковския кмет за водач на кандидат-депутатската листа на Реформаторския блок в Хасково. Това каза в интервю за bTV лидерът на Християндемократическата партия Ирина Абаджиева - Репуц. Синът на градоначалника Георги Иванов - Станислав, не само е изместил сегашния просветен министър проф. Тодор Танев от водаческото място в листата, но е сложил свои хора на останалите позиции.

Ирина Абаджиева - Репуц обясни, че предложението на Радан Кънев за Иванов е предизвикало огромен скандал в Гражданския съвет на Реформаторския блок, тъй като там имало консенсус около кандидатурата на проф. Танев. Според Репуц, Кънев използвал алегории за „булонките от центъра и каракачанките от крайния квартал" и подчертал: "Ние ще получим огромна подкрепа, тъй като баща му умее да прави избори там".

Впоследствие, когато местните организации на партиите от РБ обсъждали подреждането на листите в парк-хотел „Москва", последвал нов скандал. Тогава Станислав Иванов пристигнал с 10 души, които никой не познавал. Те обаче влезли на мястото на партийните кандидатури.

По думите на лидера на Християндемократическата партия, той е дошъл с цялата си листа и е казал, че това са хората. Тогава проф. Тодор Танев склонил да се откаже, но според Репуц сегашното му министерско място говорело за договорки.

Тя е категорична, че не може да лансираш порочните модели и в същото време да убеждаваш хората, че ще променяш системата. "Не му е проблем на Реформаторския блок ДПС, а собственото му мислене - с това мислене не може да се произведе нова политика", заяви още Репуц. Тя посочи, че Християндемократическата партия де юре все още е част от РБ, но това не е отразено никъде в общите материали. Според нея, причината е, че зад партията не стоят пари.

Ирина Абаджиева - Репуц е категорична, че подмяната на ценности в политиката се случва чрез РБ, които са обещали да са различно лице.