Майк Портной превзема сцената на Kavarna Rock 2015

Култовият музикант с невиждан сет барабани

Звездата пристига като част от Twisted Sister, но остава верен на стила си с над 50 броя ударни инструменти

Twisted Sister ще пристигнат с нов барабанист на Kavarna Rock 2015. В началото на април култовата рок банда беше изправена пред сериозен избор как да овладее предстоящите ангажименти след смъртта на Ей Джей Перо. Перо почина от внезапен инфаркт по време на турне с Adrenaline Mob – група, с която свиреше между ангажиментите с Twisted Sister.
Едва ли има по-подходящ музикант от Майк Портной, който да запълни мястото, принадлежащо на Перо от 1982-ра. Портной неслучайно е определян като един от най-добрите съвременни  барабанисти. Майк е известен не само с внушителните изпълнения със съвършена координация, но и с огромните сетове барабани, които в някои случай съдържат повече от 50 компонента. Невероятните умения му носят десетки награди, само 29 от които са от Modern Drummer Magazine. Голяма част от сценичната му кариера е свързана с Dream Theater, където участва като барабанист и бек вокал. Портной е познат и с работата си върху различни проекти и трибютни банди. С членовете на Dream Theater – Джон Петруши  и Джордан Рудес, и басиста Тони Левин, основава интрументалната прогресив рок банда Liquid Tension Experiment. Феноменалният барабанист е също така съосновател на супер-групата Transtlantic, включваща имена като Neal Morse (Spock's Beard), Roine Stolt (Flower Kings) и Pete Trewavas (Marillion).
Това лято Майк Портной ще направи още едно от своите ненадминати изпълнения, този път като част от Twisted Sister, които ще бъдат хедлайнери (неделя), заедно с легендарните Within Temptation (събота), на тридневния фестивал Kavarna Rock 2015. През 2016 г. групата ще направи своето последно турне - Forty and Fuck it, с което ще отдаде почит на Ей Джей Перо и ще каже „сбогом“ на дългите пътувания и срещите с хиляди фенове.