„Шарли Ебдо” осмяха Катрин Деньов в скандална карикатура

Художниците посегнаха на любимката на цяла Франция

Карикатуристи на скандалното издание „Шарли Ебдо” остро осмяха дрешките и външния вид на 71-годишната френска филмова звезда Катрин Деньов откриваща кинофестивала в Кан.

Карикатураta на актрисата, публикувана в хумористичния вестник предизвика скандал. Чуждите медии и блогъри изразиха възмущението си от противоречивата корица и отбелязаха, че чувството за хумор на персонала на изданието е под съмнение.

На карикатурата, любимката на милиони французи имаща фенове по целия свят, е изобразена под формата на грозен куб. Текстът към risunkata е не по-малко обиден: "Подозрителен пакет на Кроазет"

Причината за подигравките стана наедрялата фигура на Катрин и тоалета, с който тя се появи на снимки в мрежата в компанията на колегите си от филма "С Високо вдигната глава”, лентата, която откри филмовия фестивал в Кан. Според френските медии, когато Деньов научила за злата рисунка не се ядосала. Въпреки че в думите й се усеща горчивина:

"Надявам се поне това да е смешно. Въпреки че, признавам, да ме рисуват като пакет е отвратително", не оценява хумора на художниците от Шарли Ебдо актрисата.

„С високо вдигната глава” разказва за живота на малолетен престъпник и за съдийка, която се опитва да го спаси. „Този избор ясно отразява желанието ни да открием феста с дързък и трогателен филм. Режисьорът Берко казва важни неща за съвременното общество, поставя универсални проблеми, затова филмът идеално подхожда за международната аудитория в Кан”, коментира художественият директор на феста Тиери Фремо.