Има поход за овладяване на прокуратурата, заподозря Сотир Цацаров

Общество

14-05-2015, 16:48

Снимка:

БТВ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Едва ли ще се погледне добре на идеята главният прокурор да бъде сменян

Главният прокурор Сотир Цацаров определи като „поход на овладяване на прокуратурата” идеите за негов импийчмънт с гласовете на три четвърти от депутатите, предаде 24 часа.

Преди заседанието на Висшия съдебен съвет той напомни, че Конституционният съд вече се е произнасял по подобни конституционни промени и отказа да коментира „словоизлияния и абстрактни политически идеи”, докато не види черно на бяло предложенията на управляващите за конституционен ремонт.

„Проблемът е доколко този поход към овладяване на прокуратурата ще бъде реализиран. Казвам го съвсем образно. Хайде не поход, а стремления”, каза Цацаров и допълни, че става дума не само за главния обвинител, а и за председателите на двата върховни съда.

Той препоръча да се чуе какво казва Еврокомисията за работата на прокуратурата. „Осъществих две срещи там. Някак си критиките, които чувам тук от псевдореформатори, нереформатори и т.н., не ги чувам там. Едва ли някой ще погледне добре на идеята главният прокурор да бъде сменян, както в някои близки балкански страни”, категоричен бе Сотир Цацаров.