15 май: С ясен план за действие

Хороскоп

14-05-2015, 20:43

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

11 -17 май: Блокадата на Марс и Сатурн

Слънце в Телец, Луна в Овен. Астрологична картина на деня

В петък ще продължим да живеем в условията на горещ емоционален климат, активно да отстояваме лични позиции, да търсим бързи решения и да откликваме на провокации за незабавни реакции. И благодарение на подвижността и бързата съобразителност на които ще можем да разчитаме и днес, ще ни удаде с лекота и успех да намерим нови, оригинални решения на стари проблеми. Все пак не без значителни усилия, проява на воля и стоицизъм, а не на последно място и наличието на ясен план за действие, към който ще трябва да се придържаме дисциплинирано, тъй като ефективния и ползотворен период приключва още в ранния следобед. 
 
Ако се нуждаете от нечия помощ или благосклонност поемете лична инициатива и я потърсете сред успелите и силни личности в обкръжението си. Бъдете внимателни обаче както в изказа, така и в претенциите си, особено в следобедните часове, когато рискът да загубите повече отколкото сте планирали да спечелите съществено нараства. Да похарчите повече от колкото сте планирали пък може да ви се случи, ако сте избрали този ден за покупка на модни облекла, аксесоари и козметика. Опасности дебнат и на пътя независимо от това дали сте избрали на де придвижвате по въздуха или по земята. Бъдете внимателни!

Работа и бизнес
В ранните сутрешни часове си струва да проведете окончателни или предварителни преговори с потенциални съюзници. Въздържайте се обаче от прекалена откровеност и не огласявайте всичките си намерения на всеослушание. Постарайте се също да не надценявате нито заслугите, нито способностите си. Уместно е също да се концентрирате в дела, които отдавна настояват за вниманието ви. В следващите дни, че и седмици едва ли ще намерите по-подходящи условия да се заемете с тях. Завършете започнатото, за да имате възможност да стартирате на чисто в понеделник, когато настъпва нов лунен цикъл носещ със себе си нови задачи, приоритети и възможности.

Здраве, хранене и красота
Днес импулсивните реакции и неумението да се овладее и канализира енергията  могат да се превърнат в сериозна опасност за здравето и причина за главоболие, травми и инциденти. Практикуващите лечебно гладуване могат да проведат пречистващ ден. За всички останали е препоръчително да се настроят към постепенно намаляване на количествата храна, особено ако желаят да се освободят трайно от излишни килограми.Това ще подпомогне очистителните процеси и ще подготви тялото и духа ви за ефективен взаимо-обмен с енергетиката на скорошното Новолуние. В козметично отношение денят е удачен за отстраняване на бенки, брадавици, мазоли и израстъци по кожата, както и за заличаване на белези и татуировки.