Полицията с превантивни предупреждения към абитуриентите и техните родители

Животът

15-05-2015, 13:49

Снимка:

МВР

Автор:

mhristova

Всичко от Автора

„Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите” – категорични са от дирекцията

Областната дирекция на МВР във Велико Търново излезе с предупреждение и превантивни съвети към абитуриентите и техните родители броени дни преди бурните тържества. Полицията съветва зрелостниците да не шофират не само по време на бала, но и в дните преди и след него предвид превъзбуденото емоционално състояние, в което се намират. Да не се изключват мобилните телефони и да се поддържа връзка с близките, е друг важен съвет за младите и техните родители. Полицията предупреждава, че при случай, в който употребил алкохол зрелостник реши да шофира, незабавно трябва да бъде разубеден или да се потърси помощ от роднини и полиция.

„Помогнете си и сами, като не приемете да ви вози някой от компанията, който вече е пил алкохол или е неправоспособен. Не оставайте безучастни под заплахата от катастрофа.” – съветват от Областната дирекция. Полицията предупреждава родителите, че трябва да са в готовност, ако се наложи, да отидат на мястото на празника и да окажат помощ на абитуриентите. „Апелираме към гражданите да бъдат внимателни и да спазват правилата за движение по пътищата и предупреждаваме, че ще бъдем безкомпромисни към нарушителите!” – категорични са полицаите във Велико Търново.

Старата столица вече има един черен 24 май, когато на Южния пътен възел, след абитуриентска нощ и поради несъобразена скорост животът си загубиха три зрелостнички и приятелят на едното момиче с прякор Хонзата. Тогава градът осъмна почернен, а всички тържества бяха отменени.