Лили Иванова e голяма певица, но не е добър човек

За човещината, клетвите и парите

Започвам това мое писание с едно уточнение - Лили Иванова е голяма звезда с великолепен глас и едва ли някой ще стигне нейната магия на сцената, но извън професионалните си изяви тази жена не е добър човек. Със сигурност огромната й армия от почитатели сега ще ме заклейми, ще каже:"Кой си ти, за да говориш така за великата прима!"..Да, сравнен с нея съм никой, но да напиша тези редове ме провокира интервюто на най-големия й фен Илчо, което той даде за седмичен вестник.
Този човек, беше налепил цялата си стая с плакати на певицата. Купуваше всяко списание, в което имаше материал за нея, живееше с образа на Лили Иванова...Никога няма да забравя как, когато работех във вестник "Седмичен труд", той дойде да откупи нейни снимки от нашия фотограф. Илчо няма финансови възможности, но даваше и последните си стотинки, заради жената, която наричаше своя втора майка. И представяте ли си, един ден той чува по телефона не от Лили Иванова, а от нейната пиарка - да не нарушава личното пространство на примата. И то само защото е отишъл и е оставил на портиера в дома й, да му разпише последния й албум, който естествено той си е купил.
Помня и друг случай, пак от времето на работата ми в "Седмичен труд". Тогава примата се беше разбесняла за един материал и дойде в редакцията като публично заяви, че трябва да внимаваме с нея, защото е проклела една своя колежка и клетвите я стигнали.
Няма да забравя и как Лили Иванова участва в юбилеен концерт на Нели Рангелова, на който всички изпълнители поздравиха певицата без да искат нито стотинка. Единствено примата след края на спектакъла е настояла да й се плати хонорар от 5000 лева за две изпети песни. Като за това не е имало предварителна уговорка!
Мога да разказвам още много истории, но няма смисъл. Да, Лили Иванова е голяма певица, но малко повече човещина няма да й е излишна...Все пак - хубавото е, че със своята постъпка тя даде един много ценен урок на Илчо и той разбра мъдростта на една от 10-те Божи заповеди: "Не си създавай кумири!" Просто защото когато се доближиш до кумира си, той се срутва от пиедестала, на който си го поставил...

Антон Стефанов

Главен редактор на LOVEstyle magazine