Добро утро, София!

Животът

16-05-2015, 07:00

Снимка:

http://pixabay.com/

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шоколадов фестивал в София

НДК става денонощна библиотека и книжарница

Събития без край

Добро утро в събота! Надяваме се, че сте се наспали добре, а ако не – причината да е запомняща се. Ние от SofiaUtre вече сме в кондиция и бързаме да направим сутринта Ви още по-хубава. Добрите новини са, че днес ток и вода ще има абсолютно навсякъде. А това си е направо повод за празник. Времето пък ще е горещо и лятно, като това обаче включва и характерните за любимия ни сезон бури. Е, възприемете го просото като кратка смяна на настроението.

Празниците днес ги няма никакви. Затова пък София Ви е приготвила такава програма, че направо свят да Ви се завие. Започваме по ред на номера.

Още в ранните часове на деня в Гранд хотел „София“ започва един наистина вкусен фестивал. Grand Chocolate Festival е първото по рода си в България шоколадово изложение, на което ще можете както да дегустирате, така и да си закупите всевъзможни лакомства.

От 13 часа в Борисовата градина пък ще се проведе второто издание на културно-образователното състезание Sofia Quest. Участниците преминават през различни задачи и предизвикателства, свързани с историята и културата на София и Европа. Целта на събитието е да помогне на Пламен Любенов , участник в настоящия сезон на "България търси талант", да открие школа по интегриран танц и да продължи да дава пример със своя труд и упоритост.

А какво по-добро решение за справяне с жегата от една добра бира? От 14 ч. във Vino Orenda ще започне „Базар на Българската крафт бира“. Ще имате възможност да ги опитате и да се срещнете с някои от хората, които създават тази бира. Входът е свободен.

И да не забравяме гранд събитието – Европейската нощ на музеите и галериите в София. Е, да, ще бъде препълнено навсякъде, може да се редите на опашки, за да влезете някъде, но пък атмосферата е уникална.

И тъй като традицията повелява музеите да не са отворени наистина цяла нощ и е много вероятно да не ви се прибира да се чудите къде да отидете, на помощ идва последното ни предложение – едно наистина АРТ музикално събитие. Afro beat, deep and soulful звучене, плюс неповторими импровизации на флейта Ви очакват в изданието NIGHT TOUCH в бар ROSE Sofia.

Е, това е от нас. Надяваме се, че сме Ви ориентирали къде ще е забавата днес. Екипът на SofiaUtre Ви пожелава интересна, неповторима и чудна събота!