Строителният изпрати 124 абитуриенти

Животът

16-05-2015, 11:24

Снимка:

ПГСАГ "Кольо Фичето"

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хуманитарна гимназия изпрати абитуриентите си (фоторепортаж)

Ято бели гълъби полетя в небето

Сто двадесет и четирима абитуриенти ипрати днес Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“. Тридесет и пет от тях получиха предметни награди и грамоти за отличен успех, издигане имиджа на училището в професионални и спортни състезания и проявено милосърдие и човечност.

Първенец на випуска стана Десислава Живкова Костадинова от 12Е клас. Тя е многократен шампион на национални професионални състезания в раздел „Мазилки и декоративни покрития“. За спомен от училището Десислава получи гравиран часовник. Тя мисли да продължи образованието си в Университета за архитектура, строителство и геодезия.

Деси беше отличена и с приз „Перспективен строител“ от Камарата на строителите-ветерани – Бургас. Заедно с нея Камарата награди и други „перспективни строители“ -  Елена Петрова (12б), Димитър Керемидчиев (12б), Любен Генов (12е), Христина Николова (12е), Димитър Василев (12а) и Георги Йорданов (12а), съобщи Дарик.

Тази година Строителния техникум отличи и двама випускници за активна гражданска позиция, милосърдие и човечност. Те са Йордан Копринков и Стоян Куршумов от 12б клас, дарили кръв за спасяването на млад мъж, страдащ от рядка болест. Приз от Ученическия съвет на гимназията получи Кристина Иванова от 12е – за активно участие във всички благотворителни кампании.

Ято бели гълъби полетя в небето над Строителния в края на тържеството. Птиците бяха пуснати от абитуриентите от 12б. „Нека мечтите ви да летят, както тези гълъби“, пожела на своите съученици шампионката по лека атлетика Елена Петрова, която днес се сбогува с училището.