Чалга концерт в Античния театър няма да има

Мисия Пловдив

16-05-2015, 11:42

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Над 30 от звездите на "Пайнер" са щели да разлюлеят древната сцена с най-големите си хитове

"Пайнер" са получили все пак отказ за концерт на Античния театър в Пловдив. Музикалната компания първоначално получи разрешение да празнува там на 3 и 4 юни 25 години в чалгата, но гневните реакции в медиите след това решение предизвикали местната община да го преосмисли, съобщава Plovdiv24.bg.

"Пайнер" наели Античния театър за три вечери – за 2, 3 и 4 юни. Над 30 изпълнители са се гласили да разлюлеят древната сцена с най-големите си хитове. "Звездите на телевизия "Планета" и "Планета HD" вече подготвят своето представяне, с което да впечатлят пловдивчани и всички гости на града, избран за Европейска столица на културата през 2019 година“, обявиха в сайта си "Пайнер". Тарифата, гласувана от Общинския съвет за наем на сцената за една вечер е 2880 лева с ДДС.

След извънредно събрание в Община Пловдив е била предложена друга сцена за попфолка – на стадион или на Летния театър на Бунарджика. От кметството са решили, че ако "Пайнер" не изберат някоя от новите арени, техен концерт в Пловдив няма да има.