Ремонтират улици, тротоари и междублокови пространства

Мисия

16-05-2015, 13:41

Снимка:

община Стара Загора

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Започна поставянето на ограничителни колчета по всички велоалеи в града

Ремонти на улици в кварталите "К.Ганчев" и "Зора", междублокови пространства, пълна рехабилитация на ул. "Хан Аспарух" и поставяне на ограничителни колчета на новоизгражданите велоалеи разпореди кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Ремонт на улиците в кв. "К.Ганчев" започва след завършването на дейностите по водния проект. Кметът е подписал възлагателното писмо за рехабилитацията на голяма част от улиците в квартала, чиято канализация жителите му чакаха дълго време.

С изграждането на близо 4 км канализационна мрежа на 10 улици в кв. "Кольо Ганчев" – запад, изцяло беше завършена канализацията и водоснабдяването му. С изпълнението на интегрирания воден проект изцяло беше завършен канализационният цикъл на Стара Загора и бяха решени напълно проблемите с водоснабдяването и канализацията на града.

Ще бъдат ремонтирани още улици, тротоари, междублокови пространства в най-източния кв. "Зора". Пълна рехабилитация започва и на ул. "Хан Аспарух", която ще бъде изцяло преасфалтирана, ще бъдат изградени нови тротоари, пешеходни пътеки и т.н.

Започна поставянето на ограничителни колчета по всички велоалеи в града, съобщи още кметът. С това ще завърши проектът за изграждането на близо 8 км. велоалеи, които свързват най-западния кв. "Железник", парк "М.М. Кусев" и езерото Загорка.