Домусчиев нарече репортер "олигофрен", после се извини (видео)

Спорт

16-05-2015, 15:23

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Реакцията ми бе плод на емоция, оправда се собственикът на "Лудогорец"

Собственикът на футболния отбор "Лудогорец" и председател на КРИБ Кирил Домусчиев побесня от журналистически въпрос и нарече ТВ-репортера на bTV Димитър Васев "олигофрен".

Домусчиев се засегна от въпроса на репортера за празните места на "Лудогорец Арена".

"Къде ги видяхте тия празни места? Единствените празни места бяха на трибуна "Моци" на първите няколко реда, където момчетата бяха отишли в агитката. Така че ти говориш някакви глупости. Ако искаш да ходим да прегледаме видеоматериалите. Или си олигофрен, или не знам. Къде ги видя тия празни места, обясни ми, къде ги видя.
Има турникети и касови апарати. Отиди при господин Горанов, финансовият министър, да ти покаже колко места са продадени. Така че недей да говориш глупости. С олигофрени не ми се говори. Повече не искам да те виждам и да говоря с теб", каза Домусчиев на репортер.

Преди Домусчиев да избухне, от думите му стана ясно, че премиерът Бойко Борисов заедно с министър Горанов са пристигнали в Разград с военен хеликоптер въпреки скандалите около правителствените полети през първия мандат на ГЕРБ.

"Летели са с военен хеликоптер близо час и половина, за да дойдат да открият "Арената" и да ни поздравят за годишнината, което много малко хора биха го направили. И веднага след прерязването на лентата се прибраха. Не дойдоха за Цеца, а дойдоха да поздравят града, дойдоха да поздравят "Лудогорец". Дойдоха да поздравят това, което сме направили", каза Домусчиев.

"Искам да благодаря на правителствата на г-н Орешарски и на г-н Борисов, които подкрепиха общината по проекта "Развитие на регионите" и дадоха пари. Аз нямам нищо общо."

Гневната тирада на Домусчиев и обидите към журналиста предизвикаха вълна от гневни реакции в социалните мрежи.

Днес Кирил Домусчиев поднесе своите извинения на репортера на колегите от bTV.

Ето официалното писмо на собственика на Лудогорец:
"Поднасям своите най-искрени извинения за обидната реплика, която отправих към репортера на bTV след края на мача с Локо (Сф), в който Лудогорец спечели четвъртата си шампионска титла.

Реакцията ми бе плод на емоция, тъй като употребените думи не присъстват в моя речник. Това беше реакция вследствие на обидния въпрос от страна на репортера. Аз го възприех като опит да се омаловажат усилията ни по организацията на този празник и да се обидят привържениците на отбора. Тези, които за пореден доказаха своята любов към Лудогорец и напълниха стадиона.

През последните месеци ръководството на Клуба и спортно-техническия щаб положихме неимоверни усилия да защитим шампионската титла и да построим едно уникално спортно съоръжение , което е подарък за всички любители на футбола.

Смятам, че в такъв момент емоциите са прекалено силни и всеки един от участниците в проекта има правото да изживее миговете си на радост без негативизма, който през последните месеци се насажда срещу Лудогорец.

Благодаря на всички, които присъстваха на вчерашния празник и с репортажите си показаха, че в българския футбол могат да се случват и положителни неща.

Ние ценим труда на журналистите и аз обещавам, че когато приключи напълно строежа на "Лудогорец Арена" репортерите ще имат възможно най-добрите условия, за да изпълняват задълженията си.

Първата стъпка беше направена с новата микс зона и конферентна зала в трибуна "Моци", където сме се постарали да създадем комфорт за репортерите".

Цялото интервю: