Кметове и общинари от 16 страни се събират в Пловдив

Новините

17-05-2015, 08:07

Снимка:

plovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Годишната среща е двудневна и на нея ще присъства и президентът Росен Плевнелиев

Годишната среща на местните власти на Югоизточна Европа, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Мрежата на асоциациите на местните власти в Югоизточна Европа (NALAS) и община Пловдив започва днес в града на тепетата. Тя е двудневна и в нея ще вземат участие кметове и представители на общини от Хърватия, Косово, Словения, Македония, Молдова, Сърбия, Украйна, Босна и Херцеговина, Турция, Румъния, Албания, Черна Гора, Република Сръбска, Босна и Херцеговина и Австрия.

Сред основните акценти на срещата ще бъде представянето на успешни проекти на над 150 общини, последното за мандат 2011-2015 общо събрание на НСОРБ, както и общо събрание на NALAS. В програмата са включени още церемония за приемане на нови членове, връчване на отличията Европейски етикет за добро управление и конференцията "Правомощия и готовността на местните власти от Югоизточна Европа за превенция на риска и управление на кризи".

От българска страна на събитието ще присъстват президентът на България Росен Плевнелиев, Томислав Дончев, заместник–министър председател по европейските фондове и икономическата политика, и Ивелина Василева, министър на околната среда и водите.