Общинските спортни бази днес са напълно безплатни

Мисия Бургас

17-05-2015, 09:41

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 700 деца от 17 детски градини мерят сили във футболен турнир

Специално за Деня на спорта - първенство по футбол между детските градини

В Деня на българския спорт община Бургас отваря повечето си спортни бази за безплатен достъп, съобщават от Общината.
17 май може да се превърне в още по-голям спортен празник за Бургас, ако хандбалният "Фрегата" успее да се приближи още повече до шампионската титла на България. Това може да стане пред родна публика в зала "Младост". След разгромната  победа с 29 : 22 гола над Спартак Варна в първата среща от финалната серия, "Фрегата" е в пълна бойна готовност да защити първото място от миналия сезон. Вторият сблъсък срещу Спартак Варна е в неделя от 16:00 часа. Ръководството на клуба призовава всички привърженици на хандбала да подкрепят отбора в похода му към втората шампионска титла.
Специално за отбелязването на Деня на спорта, на 17 май е насрочено и най-веселото и шумно събитие - финален кръг на първенството по футбол между детските градини.
Засега са ясни 4 отбора, класирали се за последната фаза, а на 16 май (събота) ще се излъчи още един финалист. Класира се и най-добрият втори отбор от лигата. До момента сигурните участници на финала са отборите на ОДЗ "Златно ключе"; ОДЗ  "Иглика"; ЦДГ "Веселушко" и ОДЗ "Райна Княгиня".
Първите мачове започват от 10:00 часа на 17-ти май (неделя) - "Арена Звездичка" в двора на СОУ "Константин Преславски". Награждаването ще бъде от 12:00 часа. Събитието е част от програмата на "Бургас - Европейски град на спорта 2015".
По повод 17 май кметът Димитър Николов отправи поздрав, в който определя спорта като "социален феномен, който се е зародил в дълбока древност и днес е начин на живот за милиони хора по целия свят". Извоюваните купи, медали и рекорди "са гордост и признание за упорития труд и постоянство, които влагате всеки ден. Волята за победа, спортното майсторство и феърплеят са достоен пример за най-младите хора в нашето общество", се казва още в отправеното поздравление.

Празникът тази година е специален за нас, защото Бургас е удостоен с приза "Европейски град на спорта 2015", припомня кметът Николов.