Спартак (Варна) е новият Регионален шампион на Kamenitza Фен Купа 2015

Спорт

17-05-2015, 15:20

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Второто място остана за тима на МФК Тича (Варна)

Отборът на Спартак (Варна) е новият Регионален шампион на Kamenitza Фен Купа 2015 за областите Варна и Добрич. Спечелвайки титлата, момчетата си заслужиха място на Националните Финали и се приближиха с още една крачка към голямата награда в 13-тото издание на турнира – приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендарния Христо Стоичков.

Второто място остана за тима на МФК Тича (Варна). Те се разминаха само на косъм с победата, след като не успяха да надиграят шампионите и загубиха финалното дерби с 2:1. Мачът беше изключително динамичен и оспорван, като качеството на играта по нищо не отстъпваше на това в професионалните първенства. Първото полувреме протече в тактическо надиграване и множество единоборства, но благодарение на брилянтните изпълнения на двамата вратари тимовете не успяха да реализират попадения.

Втората половина от мача започна с абсолютна преса от страна на Спартак и още в първите минути Юлиян Николов – Архитекта съумя да построи изненадваща контраатака и с техничен шут откри резултата за шампионите. Три минути преди последния съдийски сигнал Архитектът удвои и това сякаш сломи духа на момчетата от МФК Тича. Минута преди края подгласниците извадиха късмет и отбелязаха почетен гол и с това се оформи крайното 2:1 за новите Регионални шампиони на Северното Черноморие Спартак (Варна).

На почетните трета и четвърта позиция се класираха отборите Фулмакс (Варна) и СОД DSC (Варна). Спорът между тях бе решен чрез дузпи, като по-точни от бялата точка се оказаха Фулмакс.