Плевенската прокуратура проведе обучение на ученици

Ръководителят на Районна прокуратура Владимир Николов разговаря с младежи от Долни Дъбник

От Окръжна прокуратура - Плевен съобщиха, че в Долни Дъбник са били проведени обучения на учениците от 9-ти, 10-ти и 11-ти класове на Професионалната гимназия по селско стопанство „Проф. Иван Иванов” и СОУ „Христо Ботев” .

Обученията са проведени от Владимир Николов - Административен ръководител на Районна прокуратура - Плевен, като са присъствали и директорите на училищата, учители, ИДПС при РУ „Полиция” - Долни Дъбник и представител на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Общината.

Обученията се провели под формата на лекции, с последвали дискусии, задаване на въпроси и отговори. Застъпени са били темите за ролята и функциите на Прокуратурата в борбата с престъпността, най-често срещаните престъпления сред младите хора, опасностите при работа с интернет и заплахите в киберпространството и редица други. Пред младежите са били поставени и обсъдени реални казуси и житейски ситуации. Учениците са проявили голям интерес и поставили множество интересуващи ги въпроси и проблеми.