Георги Градев плаши Левски с арбитраж

Ще предприеме мерки към "сините" заради отношението им към Гикиевич

Агентът на Лукаш Гикиевич – Георги Градев намекна на Левски, че ще предприеме мерки заради отношението към клиента си. Таранът е готов да се жалва във ФИФА заради статута си в Левски. Полският нападател беше изваден от представителния отбор на "сините" в края на април заради системно нарушаване на правилника. Конкретната причина за това обаче станаха обидните реплики, които Гикиевич към треньора си Стойчо Стоев заради една дузпа в Дупница.

"Ситуацията с моя клиент Гикиевич е много неприятна, защото не само че тренира сам и/или с втория отбор (по-рядко второто), но не играе мачове и не получава възнаграждението си и други плащания уговорени в трудовия договор. Гикиевич е отстранен от първия отбор без каквато и да е било процедура и заповед за неограничен период от време. Това е недопустимо и нарушава договора и правата му. Надявам се, че колегите от Левски, с които винаги съм имал добър диалог, ще започнат да изпълняват договора коректно още тази седмица, за да не се наложи арбитраж пред ФИФА", коментира Градев.

Гикевич беше привлечен на "Герена" в средата на февруари от кипърския АЕЛ Лимасол. Той се разписа три пъти в девет официални мача за "сините", в повечето от които не впечатли с изявите си.