Кукленият театър взе голямата награда на международен фестивал в Сараево

Стара Загора Лайф

18-05-2015, 18:20

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

"Вълшебникът от Оз" е отличен с Grand Prix за най-добър спектакъл

Държавен куклен театър Стара Загора с Grand prix от 16-я Международен фестивал за професионално куклено изкуство за деца "Lut Fest" 2015, Източно Сараево, Босна и Херцеговина.

Това е поредният успех на трупата на държавен куклен театър Стара Загора.
Наградата се присъжда за най-добър спектакъл (Grand prix) за спектакъла "Вълшебникът от Оз" . За "Вълшебникът от Оз" проф. Боньо Лунгов получи наградата за режисура (Best Directing Award).

С изключителен успех извън конкурсната програма на фестивала бе представен и спектакълът "Фолклорна магия".

16-тият Международен фестивал на професионалното куклено изкуство за деца "Лут Фест 2015" се проведе от 11 до 15 май 2015 година в Източно Сараево.
Мотото на тазгодишното издание на фестивала - "Феноменът на куклена пиеса" - бе представено с разнообразие от техники и традиционните форми на куклен театър от Япония, Мексико, Португалия, Естония, Англия, България, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Международното жури бе в състав : Jean Demikhova, Русия, Любица Остоич и Воислав Вуянович, Босна и Херцеговина, Predrag Bjelošević, Република Сърбия.

Наскоро трупата на Куклен театър Стара Загора бе отличена с три награди ИКАР 2015 и награда "Любимец 13" за спектакъла си за възрастни "Страх".