Студентите отбелязват 24 май с бал на поколенията

Животът

19-05-2015, 10:42

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът откри атрактивно „Писта Русе“

„Джаз за деца“ отново в Русе

На 20 май от 17 часа в Канев Център

С тържествено събрание и Бал на поколенията в Русенския университет ще бъде отбелязан Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май, съобщават от висшето училище.

Тържествено събрание ще се проведе в сряда, 20 май 2015 г. от 17 часа в Канев Център. В началото на събранието ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев, ще произнесе академично слово.

На специална церемония ще бъдат наградени първенците на отделните специалности по курсове. 67 студенти ще получат грамоти за постигнатия от тях висок успех в учебната дейност, а работодатели-партньори на висшето училище ще получат сертификати за ползотворното сътрудничество в последната година.

По-късно „Бал на поколенията“ ще събере в Канев Център хора от различни възрасти, завършили Русенския университет. В него ще се включат бивши студенти, чиито деца сега учат във висшето училище. В програмата ще участват членовете на студентските клубове в университета, които заедно с публиката ще танцуват до късно вечерта. Организаторите са предвидили много изненади за участниците.