Хиляди парфюми унищожиха митничари

Контрабандните ментета са хванати на Капитан Андреево

2742 парфюма и тоалетни води бяха унищожени днес под контрола на Митница Свиленград. Ароматите са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.

При друга процедура преди дни бяха унищожени фалшиви 717 текстилни изделия, 77 чифта маратонки, 466 парфюма, както и 1800 найлонови торбички с логото на "Lacoste" и близо 500 пакета перилни препарати, съобщиха от Митница Свиленград.

Стоките са задържани от митническите инспектори на Капитан Андреево при опити да бъдат пренесени в нарушение на Закона за марките и географските обозначения.

За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на Митница Свиленград, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.

Само през последната седмица, митническите служители на Капитан Андреево са задържали при 20 отделни случая общо 5078 текстилни изделия, парфюми и маратонки с логото на над 20 световноизвестни марки.