Ретроградният Меркурий носи хаос от днес

До 15 юни почивайте повече и намерете време за срещи с изкуството, със стари приятели и за медитация

Луната влиза в космически Съюз с планетата на интелекта и менталната енергия Меркурий. Сега обаче не трябва да мислим с логиката, а със сърцето. Логиката е изключена, защото първата планета тръгва наобратно по хоризонта т.е. влиза в ретроградния си цикъл, припомня астрологът Татяна Янковска, пише БЛИЦ.
„Легендарната способност на ретроградния Меркурий да предизвиква объркване и хаос ще изпираме на гърба си. От 19 май до 11 юни 2015 година настъпва период, за който се казва, че разписанията може да "отиват на вятъра", добре подготвени планове може да "дерайлират", може да се появят недоразумения и недоверие във взаимоотношенията, компютрите често да дават дефекти, имейлите, паричните преводи, колетните пратки или самолетните багажи да се губят, а преговорите да зациклят". Това заявява астрологът Татяна Янковска в своя седмичен хороскоп.

Още периодът на ретрограден Меркурий се характеризира с факта, дори за скептиците, че около настъпването му транспортни произшествия зачестяват, а природата не спира да ни изненадва с вулкани, циклони, земетресения, наводнения. Бизнесът, политиката, дипломацията, банковата сфера, икономиката може да се изправят пред неочаквани ограничения, стачки (на медиците, миньорите), забавяния и възпрепятствания, водещи до объркване, напрежение и тревога. Именно тази статистика е причината астролозите традиционно да препоръчват по време на ретрограден Меркурий, ако има възможност, да се отложи подписването на перспективни договори за времето след 11-15 юни. Звездите изрично предупреждават, че всеки план, направен под влияние на ретроградния Меркурий, може да се наложи да бъде ревизиран.

Внимание! Романтични, приятелски или делови взаимоотношения, които слагат своето начало по време на ретроМеркурий, е много вероятно да претърпят неочаквани завои и обрати. След приключване на ретроградния период (на 11 юни 2015 г.) бизнесмените могат да станат колебливи, да променят решенията и целите си, а хубавият флирт да няма продължение!

Да, може да си вземем отпуск и да тръгнем на пътешествие, но все пак трябва да се има предвид, че тогава пък може да се появят проблеми с отлагане на полета или загуба на багажа.

Особено сложен е периодът от 19 до 30 май 2015 година. Това е времето на т.нар. "ретрограден Епиметей (Епиметей е брат на Прометей от гръцката митология)", като най-нестабилни са дните 18, 19, 20 май.

През периода 18-19 май до 30 май 2015 г. съставянето на планове може да е затруднено, а събитията сякаш започват собствен живот. На 19 май в 04,50 ч. (българско време) Меркурий става стационарен, а денят минава под знака на напрежението и несигурността.

Внимание! Ако времето от 18-19 май до 30 май 2015 г. е изпълнено с объркващи събития, това е ясен сигнал, че в периода преди 19 май умът ни е бил твърде погълнат от текущите събития и не сме "разчели" правилно житейските знаци, които са сигнализирали за евентуално забавяне и възпрепятстване на плановете ни.

Астро-теоретически времето от 18 до 30 май 2015 г. е време, когато се прилагат големи усилия за съзнателни размишления над причините, породили забавянията. В този процес подсъзнанието участва изключително активно, изнасяйки на повърхността - с посредничеството на Меркурий - прелюбопитни прозрения, до които няма как да се достигне без енергията на напрежението, породено от всевъзможните и най-неочаквани пречки, които са необясними "като гръм от ясно небе".

Тъй като живеем в епохата на информацията, явно се забелязва нарастваща значимост на циклите на Меркурий в съвременния живот. И една от причините за засиления интерес към ретроградния Меркурий би могла да бъде потенциално лечебното послание, а именно - да действаме по-умерено, за да успеем да синхронизираме Душата си с неща по-сакрални (по-свещени) и трансцедентални от нашите обичайни светски интереси.

Ползата от ретроградния Меркурий - за подобряване за здравето и качеството на живота ни е огромна. Защо? Защото докато при директното си движение Меркурий благоприятства логичния, рационалния ум, управляван от лявото мозъчно полукълбо, то ретроградният Меркурий пробужда нашето по-загадъчно, по-интуитивно, по-магическо, по-вълшебно и образно мислене и възприемане на света, подвластно на дясното мозъчно полукълбо.

Нима е случаен фактът, че след приключване на ретроградния цикъл (11-15 юни 2015 г) вероятно ще сме обновени, освежени и вдъхновени от нови идеи, за които сега дори и не подозираме.

Накратко - добре е от 18 май до 15 юни 2015 г. и особено в периода 18-30 май да планираме повече време за почивка, за повечко сън, да намерим време за срещи с изкуството, за медитация, за срещи със стари и верни приятели...

И така - когато Меркурий спира и е стационарно-ретрограден - няколко дни преди и няколко дни след точния час (04,50 ч. на 19 май) са възможни изненадващи, дори драматични, а някъде разрушителни промени на обичайния житейски ритъм, които може да изострят сетивата и нервите ни до краен предел. В делови и личен план може да се появяват сгъстените облаци на объркване и безпорядък.

Специално за настоящия ретрограден цикъл на Меркурий, астропосланието е: да преоценим някои свои дълготрайни предразсъдъци и вярвания, за да открием, че нашият обичаен мисловен модел е вече остарял и непродуктивен. Нуждаем се от повече благородство и мъдрост в областта на комуникациите, медиите, културата и изкуството, на деловите и романтичните взаимоотношения, от по-свеж и ведър подход в дипломацията и политиката.

Най-яркото, най-ценното послание на ретроградния Меркурий за периода 18 май - 11 юни 2015 г. е да осъзнаем силата на думите. Както всички мистици ни учат, нашите мисли са живата сила, която оформя нашата реалност. Начинът, по който мислим, формира невидимата инфраструктура на всекидневния ни живот. Всеки ден с мислите си ние "създаваме", "разказваме" и правим сценария на дните на седмицата, на месеца. Протичащият в душата ни разказ е пластичната субстанция (фината енергия и фината материя), които направляват събитията в живота ни.

Затова, ако правилно се съюзим с Меркурий - бога на общуването, на думите и речта, призовавайки и възползвайки се от неговата трансформираща съзнанието ни сила и черпейки от мъдростта на подсъзнанието (отново чрез посредничеството на ретро Меркурий), можем да променим качеството на живота си. Това са и най-ценните дарове на ретроградния Меркурий конкретно през този ретрограден период (19 май - 11 юни 2015 г.).