Общинарите се борят за самостоятелност на Онкологията

Мисия Пловдив

19-05-2015, 14:03

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Съветниците единодушно отхвърлят и наложения лимит за Лъчетерапевтичния комплекс

Всички постоянни комисиии на пловдивския Общински съвет единодушно застанаха под декларация, с която изразяват твърдо несъгласие с предложените промени в Закона за лечебните заведения. Евентулните промени ще доведат до прекратяване самостоятелното функциониране на "Комплексен онкологичен център - Пловдив" ЕООД.

Декларираме безрезервна подкрепа на ръководството и служителите в "Комплексен онкологичен център - Пловдив" ЕООД в предприетите действия и символичния протест срещу промените в Закона за лечебните заведения, с които се прекратява самостоятелното съществуване на центъра, пише в документа.

Ще предприемем всички законови мерки за запазване на Онкологичния център като самостоятелно общинско лечебно заведение, заплашват общинарите.

Те отхвърлят и наложения лимит през 2015 за Лъчетерапевтичния комплекс към лечебното заведение. Смятат, че той води до риск с фатални последици при лечението на пациентите.

Изразяваме несъгласие с напълно несъответно определения лимит за функциониране на Лъчетерапевтичния комплекс. При необходими минимум 1 700 000 лв. до края на годината за покриване на разходите от функционирането на Лъчетерапията, РЗОК- Пловдив е отпуснала 156 000 лв. за цялата 2015 г, гневят се съветниците.

В Общината се обединиха зад тази ясна позиция след среща с ръководството на Онкологията. Декларацията им ще бъде гласувана от ОС в четвъртък.