Мъжете, стреляли в банката в Айтос, взели малка сума пари

Крими

19-05-2015, 16:27

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обраха банков клон след стрелба с пистолет в Айтос

Полицията води разпит на свидетели, гледат се и записите от охранителните камери

Двамата мъже, страляли и обрали банковия клон на "УниКредит Булбанк" в Айтос са били облечени в кожени дрехи и с каски на главите. Според свидетели на екшъна, те са били едри и са избягали от мястото на престъплението с мотор.

Днес по обед двамата са нахлули в помещението и стреляли във въздуха, след което прехвърлили парите в сак.

Както Burgasutre.bg вече писа, след като прибрали сериозна сума в чанта, те избягали с мотоциклет в неизвестна посока. Няма жертви и пострадали. В момента се извършва ревизия за уточняване на ограбените пари.

Полицията разпитва свидетели, изследват се записите от охранителните видеокамери. Техиката е с висока резолюция, което би позволило да бъдат ясно видени и детайлите като например, номер на мотора, с който обирджиите са избягали.

От банката коментираха, че вложителите няма да изпитат никаква тежест от инцидента.

Междувременно след като старши комисар Калоянов, директор на областната дирекция на Полицята в Бургас, пристигна на мястото на инцидента, стана ясно, че предстои пълна ревизия на обрания банков клон в Айтос.

Преди минути от банката излязоха с официално изявление по случая:

"Няма физически пострадали клиенти или колеги при грабеж от две лица днес във филиал в Айтос.
Професионален екип на банката е на място и работи с полицията, за да съдейства за разкриване на престъплението. Клиентите могат да са сигурни, че няма да понесат финансова загуба. Откраднатата сума е незначителна. Сигурността на клиентите и колегите е основен приоритет за банката", се казва в изявлението.