"Не на "легналите" полицаи! Нека правите да излязат на работа!"

Животът

19-05-2015, 16:39

Снимка:

automedia.investor.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Петиция набира подписи в социалната мрежа

Една гърбица, поставена на пътя срещу магазин "Зора" вчера, предизвика острото недоволство на старозагорци. Над 50 души са се подписали до момента в петицията "НЕ на "легналите" полицаи! Нека ПРАВИТЕ да излязат на работа!", която се разпространява в социалната мрежа.

Отговорност за поставянето на гърбицата има община Стара Загора като собственик на пътя. Съжалявам, че не успяхме по-рано да поставим подобна неравност, която да възпрепятства шофьорите, които се движат с висока скорост в този участък, обясни за Дарик зам.-кметът Йордан Николов.

Преди две години на същото място е пострадало дете. Дни след инцидента родителите му са потърсили среща с Николов и са настояли да се вземат мерки да не се допускат повече подобни инциденти. Веднага членовете на Комисията по безопасност на движението са предложили на кмета Живко Тодоров в този участък да бъде изградена гърбица.

„Неравностите са поставени преди пешеходната пътека, за да може шофьорите да намалят скоростта. Има и светофар, но за съжаление те не се съобразяват и с него. Вечер се правят незаконни гонки, стават произшествия. За нас най-важното е безопасността на хората, а не да се съобразяваме с недоволството на водачите на скъпите возила", категоричен беше зам.-кметът Николов.

От пътна полиция признават, че мястото, където е изградена новата гърбица, е инфарктно заради множеството пътни инциденти с пострадали пешеходци. На всички рискови места в града, на които не се дава предимство на пешеходците, да се поставят повдигнати пешеходни пътеки, предлагат от Пътна полиция.