Синът на Зидан - Лука направи шоу на вратата на Франция

Спорт

19-05-2015, 18:54

Снимка:

интернет

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Прати "петлите" на финал на Евро 2015 до 17 години след като спаси виртуозно дузпи



Синът на Зинедин Зидан - Лука, се превърна в главно действащо лице на полуфинала Франция - Белгия (3:2 след дузпи) от Европейското за юноши до 17 години, на което България е домакин. Вратарят от школата на Реал (Мадрид) спаси три дузпи и беше с основна заслуга за класирането на "петлите" на финала. В редовното време резултатът беше 1:1, а при ударите от бялата точка Зидан-младши направи шоу на стадион "Лазур" в Бургас.

Вратарят на Франция дори застана зад топката при едно от изпълненията, но в стил "Паненка" нацели напречната греда. След това Лука Зидан се реваншира, спасявайки трета дузпа на белгийците и "петлите" са на финал. Техен съперник в спора за европейската титла ще бъде Германия или Русия. Вторият полуфинал стартира в 19:00 часа на стадион "Берое". Битката за короната ще е на стадион "Лазур" в петък от 20:00 часа, когато се очаква да присъства и самият Зинедин Зидан. Треньорът на "Б" отбора на Реал (Мадрид) се беше зарекъл, че ще дойде в Бургас, ако синът му играе на финал. Специален гост в петък ще е и президентът на УЕФА Мишел Платини.

През първото полувреме на срещата между "петлите" и "червените дяволи" по-активни бяха французите. В 23-ата минута Одсон Едуар от ПСЖ изпълни перфектно пряк свободен удар, топката се удари в лявата греда и влетя в белгийската врата. Зидан и компания можеха да удвоят преднината си преди почивката, но в 35-ата минута Едуар пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Рене Аделаид. Изравнителното попадение за Белгия падна в 52-ата минута, когато Рубин Сигерс се разписа с глава след центриране от корнер. Това беше първото попадение, което Зидан-младши получи в мрежата си по време на Европейското.