Издъхнаха 4 от 12-те деца на свещеник

Останалите са в реанимация, майката е в кома, всички са отровени с газ

Четири деца - на 5, 8, 13 и 14 години загинаха нелепо, задушени от отровен газ. Трагичният инцидент станал в дома на местния свещеник от село Красний Адуй. Божият служител имал общо 12 деца. Според E1.RU три от децата издъхнали на място - момиченца на 5 и 8 години и момче на 13. 14-годишната им сестра починала в болница. Всички те били намерени бездиханни, с пяна на устата.

По време на инцидента бащата и най-големият му син не били в къщата, пише БЛИЦ.

 "Майката на децата е в кома", съобщава пресекретарят на регионалното звено на Министерството на здравеопазването Константин Шестаков. "Всички пострадали се намират в реанимацията на местната болница, а за тях се грижи екип от токсиколози, свикани и от други болници в района. Три от децата - на 16 и 12 години и бебе, родено през април тази година, са в тежко състояние. Ситуацията се наблюдава лично от министъра на здравеопазването Аркадий Белявский", допълва Шестаков.

 Пострадалите деца са от семейството на свещеник Виталий Агошков. По чудо са оцелели две двойки близнаци - на 13 и 18 години. Най-големият брат в семейството също е оцелял - той живее в съседно село и най-вероятно ще прибере при себе си оцелелите си братя и сестри.

 Според Следствения комитет на Русия най-вероятната причина за нелепия инцидент е изтичането на газ от котелното помещение в къщата, който плъзнал из стаите на многодетното семейство.