Увеличават се добруджанците милионери

9 декларираха доходи от над 1 млн. лева пред НАП

9  са добричките милионери, декларирали доходите си за 2014 година пред НАП Добрич. Общо те са декларирали доход от над 15 млн. лева, това показва извършената обработка на данъчните декларации, подадени от физическите лица.  Най-богатият добруджанец е получил доходи от селскостопанска дейност в размер на 3 211 381 лева.  Следващият заможен добруджанец е придобил доходи също от селскостопанска дейност в размер на над 2.1 млн. лева. Още пет физически лица, чиято основна дейност е селскостопанска, са декларирали доходи от над 1 млн. лева. Други двама милионери от Добрич са декларирали доходи от  трудови и приравнени правоотношения и от прехвърляне на права и имущество. Тази година милионерите са с двама повече от изминалата, когато доходи от над 1 млн. лева бяха декларирали 7 добруджанци. Всички те са мъже, като най-младият е на 39 години, а най-възрастният на 68 години.

Данните от обработените до момента декларации за доходите в страната показват, че общо 545 млн. лв. са спечелили 259-те физически лица, които са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв. Най-много са получили 259-те от трудови и приравнени правоотношения – 226 млн. лв., следват доходите от прехвърляне на права и имущества – 147 млн. лв. и тези от стопанска дейност като едноличен търговец – 103,1 млн. лв.

Сред „българските“ милионери има петима чужденци, които са спечелили общо 14 млн. лв., като 10 млн. лв. от тях са доходи от прехвърляне на права и имущества. И петимата са мъже.

На базата на данните за първите десет, профилът на българинът, декларирал най-висок доход от 2014 г., е мъж на 49 години, от София с доходи от над 8,7 млн. лв. годишно. Данните показват също, че в топ 10 на богатите хора има само една дама.