Заместник министър Николова открива новата "Флора"

Мисия Бургас

20-05-2015, 11:23

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Официално откриват Флората утре

Експозиционният център е на стойност 3 473 000 лв.

Официалното откриване на новия Експозиционен център "Флора" Бургас ще бъде в 15.00 часа днес, с водосвет, концерт и атрактивно светлинно шоу. Входът е свободен. Празненствата започват още в 14:30 часа / виж програмата по-долу/. Лентата ще пререже заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, въпреки че за церемонията се очакваше премиера Бойко Борисов. 
Веднага след церемонията ще бъде открито и XXXI-то издание на Националното изложение за цветя с международно участие "Флора". То ще мине под наслов „ПРИРОДА-ЧОВЕК-ХАРМОНИЯ“. Експозицията ще обхване аранжировка на цветя и саксийни култури, архитектурни и художествени изделия, „зелена“ мобилност и други експонати, имащи отношение към тематиката на изложбата.
Изграждането на експозиционен център "Флора" е на стойност 3 473 000 лв. и се реализира чрез договор за финансиране по инициативата JESSICA. След реконструкцията Флора-та има 5 модула. Четири от тях са външни търговски площи и ще се ползват за експозиции, конференции, семинари и други събития. Има още интерактивен детски център, предоставящ нови решения за забавления на посетителите на изложението за цветя.