Спасителки на плажа!

62 последователки на Памела Андерсън ще ни пазят да не се удавим

Български последователки на Памела Андерсън изместват родния гларус от плажа. 62 дами имат тапия да работят като спасителки това лято по Черноморието. Повечето от спасителките са минали курс за охраняване на басейн, но не са малко и тези, които ще дебнат за удавници в морето, пише "Телеграф".

През последните години в професията все по-агресивно навлизат дамите. През миналия сезон по Южното Черноморие като спасителки са работели едва шест девойки.
До 1000 лева стигат заплатите за спасителите. Те застъпват на 1 юни, когато се открива туристическият сезон по морето. Месечното възнаграждение варира в зависимост от големината на плажната ивица, както и дали плажът е оживен. За по-малките плажове заплатите са от 600 до 700 лева.
Към заплащането някои работодатели добавят и по 150 лв. квартирни, имат и 6 почивни дни в месеца.
За сравнение 4000 долара стига заплащането на спасителите по плажовете в Маями, и в Гърция е средно - 1150 евро. Работното време е от 10.30 до 17.30 часа, работи се шест дни в седмицата.
57 плажа по Черноморието остават без спасители, тъй като нямат концесионери. Най-много са на юг - 40, а най-малко в Добричко - 6.