Ремонтните дейности в София

Мисия София

20-05-2015, 14:03

Снимка:

Столична община

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

До края на юни ремонтират разбити пътища

1000 детски площадки чакат за ремонт

Заместник-кметът на Столична община Любомир Христов провери ремонтните работи на подлеза при бул. „ България“ и бул. „Тодор Каблешков“

До края на месец юли трябва да приключат работите по подлезите на бул. „България“ и бул. „Тодор Каблешков“ и на бул. „България“ и бул. „Гоце Делчев“. Това каза зам.-кметът на Столичната община Любомир Христов, по време на проверка на ремонтните работи на подлеза при бул. „България“ и бул. „Тодор Каблешков“, предаде „Фокус”. По думите на Христов, в този срок влиза и отстраняването на бележките, които са предписани за първите четири подлеза. Той поясни, че бележките се отнасят за неща, които са свързани с установени малки течове по стълбищната клетка, по стената и някои други дребни забележки от този тип и те са по скоро от козметичен характер, отколкото нещо съдържателно. „Така или иначе трябва да бъдат изцяло предадени във вида, в който всички очакваме”, добави той. Изпълнител на ремонта на подлеза при бул. „ България“ и бул. „Тодор Каблешков“ е фирмата „Инстрой Плевен”. „Тя е общинска фирма, която е спечелила поръчката след проведена процедура по Закона за обществените поръчки, а фирмата „ЕТА Консулт” е супервайзор на обекта”, уточни Христов.
В края на тази есен планираме да започнем строителството на кръстовището на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов” и бул. „България”. Това каза зам.-кметът на Столичната община Любомир Христов, по време на проверка на ремонтните работи на подлеза при бул. „ България“ и бул. „Тодор Каблешков“. Христов обясни, че в момента планират началото на ремонта на пл. „Руски паметник”. „Продължават строителните работи по протежението на бул. „Черни връх”, така че се стремим да не се налага да се затворят няколко успоредни основни пътни артерии, а да се запази възможността за алтернативно движение”, посочи той и добави, че имайки предвид, че ремонтът на Руски паметник в много голяма степен ще затрудни движението по „Цар Борис III”, алтернативата е бул. „България”. „Така че след приключването на ремонта на Руски паметник ще бъдем готови и за началото на кръстовището на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов” и бул. „България”, заяви Любомир Христов.
Проект за Руски паметник трябва да бъде изпълнен, за да може да се постигне крайния ефект такъв, какъвто е търсен .Това каза зам.-кметът на Столичната община Любомир Христов относно позиция на граждани, които са против изграждане на кръговото на Руски паметник, по време на проверка на ремонтните работи на подлеза при бул. „ България“ и бул. „Тодор Каблешков“. „Вече четвърта година обсъждаме визията, състоятелността и реализацията на този и не само на този проект”, заяви той. По думите му, едни и същи са гражданите, които са против - група, която освен чисто медийните канали, ползва и възможностите, които законодателството дава на всеки един да обжалва или да изрази по официален ред пред съда своето несъгласие с един или друг проект. „Смятам, че всички са се убедили в това, че проектите, които се изпълняват, свързани с изграждането на кръстовища на две нива или друга базова инфраструктура, след реализацията им, в значителна степен облекчават движението и постигат ефекта, който е бил прогнозиран и заложен преди тяхното изпълнение”, категоричен е той.