Бойко Борисов: През юни още 1 млрд. лв. нови инвестиции в заводите

Борбата с контрабандата се отразява добре и на приходите в държавната хазна, но и на бизнеса и производителите, твърди Борисов

Близо 1 милиард лева нови инвестиции в различни заводи, които произвеждат и създават работни места очакваме през месец юни. Това обяви в Бургас министър-председателят Бойко Борисов. Той пристигна в града за откриването на най-мащабната външна инвестиция в България за последните години - Комплекс за преработка на тежки отпадъци на нефтената рафинерия. В нея са вложени 1, 5 млрд. долара. 

„Над 1 милиард лева повече са събрани вече са събрани в държавната хазна за първите месеци на 2015, а голяма част от тях са от горивата. За това влияе важна роля борбата ни с контрабандата”, каза г-н Борисов. Според него това дава възможност и на инвеститорите, и на родното производство да се развиват. Премиретъ е категоричен, че правителството твърдо поема този курс.

„Искам да благодаря на всички партии, които подкрепят правителството – Реформаторски блок, АБВ, Патриотичния фронт. Статистиките, които излизат от Евростат за намаляване на безработицата, вдигането на индустрията - водят нови инвеститори. Само в следващия месец имаме пак близо за около милиард нови инвестиции в различни заводи, които произвеждат и създават работни места”, каза още премиерът.