50 лева за отговорите на матурите

Животът

21-05-2015, 07:09

Снимка:

в. Преса

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Междувренно Министерството на образованието разпространи верните отговори

Дни преди провелите се днес матури за 7 и 12 клас репортери на Нова телевизия и Би Ти Ви са успели да си купят верните отговори като са отговорили на оферти във "Фейсбук", стана ясно от репортажи в централните емисии новини на медиите тази вечер. От тях стана ясно, че цената на верните отговори на матурите е 50 лв. за 1 предмет.

След като тази сума бъде заплатена, "купувачът" получава смс. За схемата е необходимо ученикът да има два телефона по време на изпита - единият се предава на квесторите, а другият се скрива. След определено време изпитваният отива до тоалетната, за да види верните отговори.
В единия експеримент от 40 отговора грешен е само един, а в другия има повече грешки, но верните отговори са достатъчни за получаване на тройка.

Продаващите информацията обясняват и пред двете телевизии, че източникът на отговорите са представители на Министерството на образованието.

От Министерството на образованието коментират, че започват спешна проверка и ще сезират МВР по случая. Ваня Кастрева, заместник-министър обясни пред "Нова", че ще се направи нужното да се защити честта на институцията.

Междувременно  Министерството на образованието разпространи верните отговори от матурата и от изпита на седмокласниците. Можете да ги видите на следния адрес:

отговори от матурата

отговори от външното оценяване на седмокласниците