Вельо Илиев: Ще съдя клеветниците

Новините

21-05-2015, 12:01

Снимка:

Благоевградутре.бг/архив

Автор:

blagoebgradutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трети ден не спират протестите в Петрич

Набеждават ме в шуробаджанащина, твърди кметът на Петрич

Вельо Илиев не се притеснява от започналата срещу него проверка от Окръжната прокуратура в Благоевград, която се самосезира след разследване в национална телевизия за злоупотреба с власт и възлагане на обществени поръчки на близки до кметския екип фирми,  в интервю за Дарик радио петричкият градоначалник.

"Искам да минат тези проверки, защото не може една група от хора, които са бивши приватизатори и работили обществени поръчки за милиони, да завиждат на малки фирми, които работят за 6000 лева на година и да ме набеждават в шуробаджанащина. Преди дни дори бе разпространена една декларация, в която откровено бе изпълнена с клетви към мен. Това могат да го направят само хора, които не са християни. Искам тези проверки да мината, за да не може тези хора предварително, без компетентните органи да са се произнесли, да издават присъди и да злословят по най-обидни за мен и семейството ми начини", категоричен е кметът. 

"Относно изнесените в предаването на Васил Иванов данни, че баничарница и автосервиз в Петрич, извършили ремонт на водопровод, това е в рамките на обществени поръчки, осъществени през 2007 и 2009 година в село Коларово. Работата е свършена безупречно, но кметът там е вписал тези фирми, за да се отпуснат малко повече средства. По това време кмет на селото бе Димитър Капитанов, който до преди месеци бе зам.-областен управител на Благоевград. Как точно е станало това, ще докаже проверка, която вече се извършва от компетентните органи", обясни Вельо Илиев.

Петричкият кмет има намерение да поиска чрез правораздавателните органи възмездие за изсипалите се срещу него в последните дни обидни и клеветнически действия. Той е амбициран да спечели пети пореден мандат на кметския пост в южната община.