Абитуриентка от Бургас изчезна безследно след последния час

Крими

21-05-2015, 14:38

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Рауда Кханса липсва от 14 май

18-годишната абитуриентка от бургаското СОУ "К. Преславски" Рауда Кханса изчезна безследно от дома си – броени часове, след като е ударил последният училищен звънец. Последно тя е била видяна в канцеларията на СОУ-то да получава служебната си бележка за явяване на матурите по български и математика. Това е било около 13 часа на 14 май.
До "Флагман" е изпратено писмо с молба за издирването й. Краткият мейл е с подател Веселина Георгиева:

С молба за помощ!

Добър ден, на 15 май 2015 г. момиче от Бургас изчезна към 15,00 часа и оттогава я няма. Не си е взела и телефоните. Тя е от Бургас. На 18 г. и се казва Рауда Кханса. Не е българка по народност, а ливанка. Изпращам ви и снимка. Ако може да публикувате информация във вашия сайт.

Директорът на СОУ "К. Преславски" Мартин Илиев остана изумен от въпроса на медията дали знае за негов възпитаник в неизвестност. Илиев и колегите му от канцеларията съобщиха, че Рауда от 12 Б клас е била на изпращането на абитуриентите на 14 май – в добро здраве и в настроение. После получила служебната си бележка и оттогава те няма как да са я виждали.

"В протоколите за явяване на матурата по български от вчера установявам пред вас в този момент, че Рауда е отсъствала, което ме озадачава. Тя е добра ученичка, произхожда от ливанско семейство, не ни е създавала проблеми. Ще разговарям веднага с родителите й", заяви разтревожен директорът.

Веднага след това се разбра, че сем. Кханса е потвърдило пред директора за трагедията им - на 15 май сутринта не открили дъщеря си в леглото. Още същия ден те подали заявление за издирването й в МВР. Били силно разстроени, но се надявали да се прибере.

Последната следа от нея е селфи от Фейсбук профила й, направено в 2,53 минути през нощта – срещу училищното тържество на 14 май.