Задържаните нелегални имигранти са от афганистански и от пакистански произход

Крими

21-05-2015, 15:13

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 60 нелегални имигранти задържани в София

Между тях има едно лице с наложена забрана за влизане на територията на Шенген

Припомняме Ви, че над 60 нелегални имигранти, бяха задържани от полицията по време на специализираната акция в центъра на София късно снощи. Операцията е планирана въз основа на информация на ДАНС и е осъществена съвместно с органи на Столична дирекция на вътрешните работи, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и Дирекция „Миграция” - МВР.

В хода на операцията са задържани 60 пълнолетни и 9 малолетни незаконно пребиваващи лица от афганистански и от пакистански произход. Между тях има едно лице с наложена забрана за влизане на територията на Шенген. Задържаните са отведени в районни управления на полицията и се работи по установяване на самоличността им, съобщиха от ДАНС. Задържани са и двама чужденци, организиращи незаконна миграция - гражданин на Ирак и гражданин на Сомалия.

Двамата, в съучастие с други лица, са създали мрежа за прехвърляне към Западна Европа на имигранти. Същите са осигурявали незаконно влизане в страната и са предоставяли за целта транспортни средства, места за настаняване и неистински документи за самоличност. Имигрантите са заплащали на организаторите суми от 1000 до 3000 евро.

Във връзка с установените факти и обстоятелства със заповед на председателя на ДАНС на двамата организатори са наложени принудителни административни мерки отнемане на правото на пребиваване в Република България, принудително отвеждане до границата, експулсиране и забрана за влизане в страната за срок от пет години. Продължават действията по изясняване на престъпната дейност на мрежата.