Графики в Капана

Пловдив Лайф

22-05-2015, 04:23

Снимка:

PR

Автор:

AMG

Всичко от Автора

“ГРАФОТОНИ” са линейни структури, описващи запечатани светлинни фотони. Те съдържат в себе си информация за видимите и невидимите вибрации, които трептят в заобикалящата ни среда.

С участието си в “Графики в Капана” Ели Жотева и Иван Шопов представят техния метод за осъществяване на визуална комуникация между графиката и фотографията. Двамата автори изследват избраните от тях медии като средство за извличане на една мултипластова преспектива към физическата ни реалност. Чрез метода на двойна експозиция фотографите отварят прозорец, през който графичните елементи проникват, разширяват рамката и обогатяват духа на всеки един кадър. По този начин графичните очертения на Шопов сондират неуловимите осезания на видимата фотографска реалност, уловена от Жотева.
Изложбата е съпроводена и от интерактивният проект „Преплитания в съзвучие”, в който авторите обединяват светлина и звук, за да пленят рецепторната чувствителност на зрителя и да го подтикнат към осъзнаване на собственото му съществуване.

----------------------------------------------------
Родена в България и отраснала в ЛосАнжелис, Жотева е интер-медиен артист с фокус във визуалните изкуства. Изучава фотография във колежа на Санта Моника, а през 2013 завършва изящни изкуства в Южно-Калифорнийския Университет. През последното десетилетие излага свои произведения в Европа, Северна Америка и Австралия. Творческата и практика често преплита експерименталната фотография със светлинно звукови инсталации и site-specific скулптури.

Българският музикант, продуцент и визуален артист Иван Шопов / Cooh & Balkansky, изучава графика в Националната Художествена Академия през 2006-та. През годините си там усилено се занимава с висок и дълбок печат, но туша и перото остава най-използваната от него техника. До сега е представял изкуството си в Европа, Южна Америка, Азия и Австралия. Oт скоро провежда и редица успешни работилници по рисуване, показвайки богатството на рисунъка с туш.

Още информация за събитието можете да видите ТУК.