Изоставеният павилион пред Народния се превръща в ЧитАлнЯ

Животът

22-05-2015, 11:08

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Пламена Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриват "гражданска" читалня в Студентски град

Почва голямото четене в НДК

18 кв. м ще бъде новата инфо точка на Столична община

Сещате ли се за онзи изоставен павилион до фонтаните пред Народен театър? Е, той вече е ремонтиран и не представлява онази грозна будка, служеща за подслон на бездомните. И става още по-хубаво. Това пространство от 18 кв. м. ще се превърне в новата читалня на София. Е, мястото не е голямо, но пък инициативата е супер. Има и още нещо – тя няма да може да се осъществи без Вашата помощ. Създателите на читАлнЯта Ви канят да дарите книги.
„Надяваме се с ваша помощ той да се превърне в място за споделяне на най-доброто от съвременната (и най-нова) българска и световна литература. Както може да се предположи обаче, нямаме как със собствени средства да попълним библиотечния ни фонд. Затова разчитаме на вас и желанието ви да се включите в нашата кауза.

Търсим Вашите любими романи, сборници с разкази и стихосбирки , писани след Втората световна война и издавани в последните двадесет години. Ще се радваме да получим и нови детски книжки, албуми със снимки и всякакви книги с информация за София и България (все пак читАлнЯта ще се помещава в новата инфо точка на Столична община)“, призовават организаторите. Списъкът с търсените книги е поместен в сайта на читАлнЯта, така че ако ви се намира някой излишен екземпляр, дарете го.
Всеки, който дари книга, ще получи и сертификат за дарение, а след откриването на читАлнЯта - читателска карта, която му право да заема книги за четене в къщи.
Откриването ще се състои на 24-и май, от 9 ч.
Хубаво е, че в София се организират все повече събития, на които се разменя литература, при това на съвсем доброволчески начала. Явно четенето се връща на мода.