Превозвачите блокират летището

Парите

22-05-2015, 15:44

Снимка:

снимка, burgasdream

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Курсовете до Москва от летище Бургас ще са най-честите за сезона

Автобусите, обслужващи няколко туроператора, ще останат на паркинга на аеропорта

Нов протест организират транспортните фирми, които превозват туристи от летището към курортите, съобщиха организаторите. Той ще е в понеделник. В 9.30 ч. автобусите, обслужващи няколко туроператора, ще паркират на паркинга на аеропорта. Първият полет е от Москва в 9.20ч., след него следват още два - от Базел в 10.20 и от Манчестър в 10.55ч. Протестиращите обаче няма да допуснат пътницитев автобусите до 13.30ч и те ще останат пред терминала. Общо за деня има 18 полета до летище Бургас.  В протестния период са 7.  
Това е втори опит на транспортните фирми да убедят концесионера на паркинга на летището „Адонис енд фрог“ ООД  да не повишава таксите за паркиране и престой за туристическите автобуси. Според тях фирмата е осъществила монопол над паркингите на летищата Варна и Бургас. Тя драстично увеличава цената на правото на достъп и престой за изчакване на туристи: от 80.00 лв. сезонна такса за 2011, 2012 и 2013 г.-  за едно превозно средство, на 160 лв. за 2014г. и 400 лв. за 2015г.  
На 13 май превозвачите организираха протестно шествие, но концесионера отказа да промени решението си и дори отказа коментар пред медиите. От там изпратиха прессъобщение, в което се казва, че на летищата в съседни държави, паркингите на автогари в страната и други паркинг-зони в големите градове, където цените на почасов престой или абонаментни карти са дори по-високи.