Още едно ново футболно игрище в община Созопол

Животът

22-05-2015, 15:49

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

На Евро 2015: Ейре и Холандия направиха 0:0 в Созопол

Кметът Рейзи: Идеята е по този начин да се развива футбола и да подпомагаме на спортния туризъм

Нетърпеливите малки футболисти от детския футболен отбор на с. Росен първи стъпиха на новото спортно съоръжение и посрещнаха гостите за официалното откриване  с оспорван двубой.

Официалното откриване привлече интереса на жители и гости на селото. Сред гостите бяха кметът на община Созопол Панайот Рейзи, общински съветници, спортни деятели и приятели на футбола от цялата община. Отец Радослав освети и благослови новото футболно игрище, а кметът на с. Росен Иван Динев и кметът на община Созопол Панайот Рейзи отрязаха лентата и пожелаха не само деца, но и възрастни да се възползват от новата придобивка.

„ Изграждането на футболното игрище в с. Росен е част от политиката на общината да създава добра материална база за спорт не само в общинския център, но и в населените места“, заяви по време на церемонията кметът Панайот Рейзи.“Искаме нашите деца да спортуват и да осмислят положително свободното си време, вместо да стоят пред компютъра или да залитнат по дрогата, каза още кметът и добави ,че детският отбор на селото също се финансира с общински средства. Новата спортно съоръжение е на стойност 2 500 000 лв. като включва както изграждането му, така и изграждането на отводнителна канализация и облагородяване на района около футболното игрище. По-голямата част от средствата са общински, остонолото чост са от държавния бюджет.

В програмата на кмета Панайот Рейзи е заложено да бъдат изградени и две фитнес площадки в с. Росен, които да се ползват и от възрастните. „ Опитът ни в това отношение показва че фитнес площадките привличат интереса не сама на децата и младежите, но и на по-възрастните хора, които с удоволствие спортуват и ние ще им предоставим възможност да го правят и в с. Росен“, заяви още кметът.

Мнението на жителите на селото обобщи кметът на с. Росен Иван Динев, който благодари на общинското ръководство за новата придобивка и за грижата децата от селото да спортуват.“ Село Росен е голямо и в него живеят много млади хора,чийто деца имат вече едно много добро игрище, на което да спортуват. През лятото децата стават двойно повече и това място ще стане любимо  и за децата, които идват на гости на бабите и дядовците си.“, каза кметът Иван Динев и добави, че новата спортна придобивка променя целия облик на с. Росен.

Малките футболисти продължиха да играят на новото игрище, подкрепяни от своите родители и публиката.