Добро утро, София!

Животът

23-05-2015, 06:00

Снимка:

http://pixabay.com/

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цирк работилница развесели децата в столицата

Забавление без край

Добро утро! Наспахте ли се? Е, дано да сте, тъй като денят обещава да е енергичен и забавен и няма време за губене. Навън е слънчево, но няма да остане такова за дълго, затова побързайте да му се порадвате. Ще можете да готвите и перете на воля, тъй като райони с прекъсване на тока и водата няма да има. Но астрологът на BulgariaUtre Ви съветва да прекарате уикенда навън, да посветите времето си на кратки пътувания, тържества и светски събития. Така че прането и гозбата могат да почакат.
В Ямайка се чества Деня на труда. Странното е, че и в София цял куп работилнички и уъркшопи са планирани за днес.
„Ако са ви омръзнали старите дънки, тениски или якета и искате да ги освежите и едновременно с това да сте в крак с модните тенденции за сезон пролет-лято, то работилничката, която организираме за рисуване (клепане, мацане, драскане) върху текстил е вашето нещо!“. Така Soul Time Studio (Bul. Knyaz Al. Dondukov 24A) Ви кани да се позабавлявате и да преобразите стара дреха.
В случай че не Ви се рискува чак толкова, имаме още идеи в джобчето. Corso (бул. Цар Освободител 10, срещу Руската църква) Ви предлага да се научите как се прави кутия за бижута използвайки техниката декупаж. Минималната сума за участие в работилницата е
10 лева и всички събрани средства ще бъдат дарени на деца със съдействието на Фондация "Деца на България".
Ако пък сте планували да сте с децата, лесно можете да им осигурите полезно и забавно занимание. В детски център „Къщата на Мая“ малчуганите ще могат да се учат как се прави оригами, а в Go Beyond (ул. Йоан Екзарх 10) ще се проведе уъркшоп за Активното четене, включващ и дискусии, направа на книжка от изрезки и пикник.
Ако пък искате да сте добре подготвени за 24-и май, на ул. Манастирска 8 ще се проведе безплатна презентация как да четем правилно и да запомняме ефективно.
И нещо за нощните птици – в кафето на Влайкова ще се потопите в музикалния свят на пънк-джаз нестандартите с Андрей и Митакът от ВИГ "Муфта". Смесицата от пънк, ска, фънк и дори хип-хоп е характерен отличителен знак на двамата музиканти, които ще изпълнят авторски и обичани световни хитове в неповторими аранжименти за китара, кавал и глас.
И докато в София арт животът ще кипи, в селата Мокреш и Долна Вереница купонът трябва да е още по-голям, тъй като днес е техен празник. Не бива да забравим да Ви кажем, че днес се отбелязва и Световен ден на кръводарителя.
Е, това е от нас. Екипът на SofiaUtre Ви пожелава жизнена и усмихната събота!