Пловдив празнува, улиците стават сцени

Животът

23-05-2015, 09:38

Снимка:

в-к "24 часа",Атанас Кънев

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

2019 балона ще полетят към небето в чест на новата европейска столица на културата

Градът на тепетата ще отбележи днес официалния си избор за столица на културата през 2019-а с десетки прояви на открито. Улиците и парковете ще се превърнат в сцени за концерти, театрални спектакли, уоркшопове.

В 11, 30 ч. на специално изградената сцена пред общината ще излезе ансамбъл "Тракия", а след него Хорът на момчетата. Кметът инж. Иван Тотев ще поздрави пловдивчани и гостите на Пловдив в 12, 30 ч. 2019 балона ще полетят към небето в чест на новата европейска столица на културата. Богатата съпътстваща програма на празненствата включва интерактивен спектакъл "Заедно на лов" на Кукления театър, който ще бъде представен на Римския стадион, на площад "Централен" пък ще се играе мюзикълът "Ах, Бродуей, Бродуей".

В Цар-Симеоновата градина за децата са организирани четене на приказки, работилници "Чорапени животни" и "Картички с изплетени мотиви", приложно ателие за моделиране, рисунки, демонстрации на айкидо.

Вечерта под тепетата се откриват няколко изложби - "Арт Позитив 2015" в Баня "Старинна", "Бизнес, модел, скулпура" - в Sariev Contemporary, "Публична работилница за изобразително изкуство" в Градската художествена галерия. Квартал "Капана" ще е територия на графичното изкуство.